Startpagina
Het Consortium voor Innovatie organiseert ook in 2009 een studiereis naar Amerika!
Startpagina
woensdag 4 november 2009
Educause Annual Conference 2009 geopend

PB041225Nadat we als CvI groep één van onze jarige leden hebben toegezongen in de ontbijtzaal van het Hilton Garden Inn hotel, steken we over naar het Conference Center of Denver, aan de overkant van de straat.  Zelfs zonder jas, want het is ook 's ochtends vroeg al heerlijk weer!

Het Conferentie centrum is groot. De opening vindt plaats in de theaterzaal, waar helaas het draadloos netwerk van de conferentie niet beschikbaar is (dus niet getwitterd). Als het goed is hebben we in de rest van het Conferentie centrum wel gratis Wifi.

P1190276

President van Educause Diana Oblinger opent de conferentie. Ze geeft kort aan hoe Educause reageert op de vragen en opmerkingen van deelnemers en welke voorzieningen nieuw zijn dit jaar.

 

Joanne Kossuth voorzitter van de programmacommissie bedanP1190283kt de sponsor van de keynote (!) en introduceert keynote speaker Jim Collins.

 

Maaike heeft al een prachtig verslag gemaakt van de keynote, ik zal me beperken tot het meegeven van de slides, die niet in Maaikes verslag zitten.

The Tree Circles van het Hedgehog Concept (zie slide). Je waarden zijn de basis voor doorzettings kracht.

Wat is een BHAG?

Als voorbeeld een foto van een "rock climber", vriend. sneed per ongelijk zijn indexfinger af. pretty down, maar toen ging ik plannen maken voor grootse klim tochten. Door het verlies van zijn vinger werd hij overtuigd dat hij meer kon als hij er echt voor ging, driven by the Bhag's.

P1190286P1190287P1190288

Wat moet jou gebeurden om zo te veranderen? Overleg met drie mensen naast en achter je. 5 minuten. Vervolgens bij 4 microfoons die in de zaal staan vraagt Jim vertegenwoordigers van de groepjes om het resultaat van hun gesprek te delen met de zaal. Per microfoon staan er 6 mensen in de rij om te antwoorden!

Als je iets wilt bereiken, dan moet je het zelf doen, niet afhankelijk opstellen van "de rest van de wereld" of van je medewerkers.

What keeps you motivated? I am inflicted with curiousity. Hoeveel mensen zijn touched by great mentors? De mijne zei: jij verspilt je tijd om te proberen interresant te zijn, maar probeer eens geinteresseert te zijn!P1190291

We houden niet van emotionele confrontatie. We werken liever aan het What dan aan de People issue Who.

Strategie? Kijk naar de good-to-great CIO's.  90% komt uit de eigen organisatie. Insiders, geen mensen die zich laten gelden, hebben soms de kwaliteiten en komen van binnen uit, worden niet met veel bravour binnen gehaald.

website JimCollins.com

Nog een tip die Jim Collins kreeg en ons wil meegeven:

Je bent te hard bezig met overleven, stopt teveel energie in zorgen maken over je succes. Stop energie in de vraag hoe je usefull kunt zijn. Ga en maak je zelf nuttig!

Blogger Els Brendel reageerde op 5 november 2009 om 11:20

Wij volgen jullie op de (web)voet. Maak er nog fijne dagen van.
Hartelijke groet voor allen,
Els Brendel

 
Blogger Maaike Stam reageerde op 7 november 2009 om 02:44

Een BHAG is (heb ik dat nu goed onthouden?) een Big Hairy Audacious Goal. Kijk maar op wikipedia voor een toelichting!! http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Hairy_Audacious_Goal
groetjes!

 

Een reactie posten

<< Startpagina