Startpagina
Het Consortium voor Innovatie organiseert ook in 2009 een studiereis naar Amerika!
Startpagina
vrijdag 6 november 2009
IT Governance bij Community College Denver(CCD)-Rick Sparks (n.a.v. het bezoek van Maandag j.l.)

CCD is Partners met Metropolotan State College en University of Denver: de instituten delen dezelfde campus. Daarnaast maakt CCD deel uit van een Consortium van 13 Community colleges: Dit consortium heeft centraal ook een IT afdeling met email en bijvoorbeeld algemene studenten voorzieningen met een SIS en Financial Aid. Deze 13 cc's helpen elkaar financieel: de rijkere colleges helpen de armere.  Elk van de drie organisaties op de campus hebben een eigen IT afdeling. Alledrie geheel gescheiden, maar er worden wel gezamenlijke projecten gedaan. Er zijn gescheiden netwerken met een gezamenlijke onderkant zoals bijvoorbeeld glasvezelverbinding tussen gebouwen. Men bereikt hier flexibiliteit door virtualisatie, zowel op applicatie als op servergebied. Keuze voor applicaties wordt in het onderwijs bepaald. Het komt wel IMG_4114voor dat een individuele docent iets anders wil, vaak wordt dat dan door die afdeling zelf betaald. De IT afdeling is vooral erg behulpzaam: men wil ondersteunen en geen drempels opwerpen. De IT afdeling van CCD werkt in een complexe omgeving. Men werkt samen met de verschillende partners vanwege gemeenschappelijk belang. Financien lijken geen grote rol te hebben. Dat is toch verrassend: je denkt dat alles hier financieel dichtgetimmerd is, maar dat is niet het geval. Dus: opvallend weinig IT Governance eigenlijk...?

Professionalisering komt ook aan bod:
Het belangrijkste is dat je het de docenten zo gemakkelijk mogelijk maakt!!! De eerste keer moet het ook wel goed gaan, anders is het animo snel verdwenen...

En oja: Rick Sparks had het eigenlijk graag willen 'maken' in de muziek. Hij heeft een fantastisch ruig uiterlijk dat er nog heel goed bij past :)

Maaike

Een reactie posten

<< Startpagina