Startpagina
Het Consortium voor Innovatie organiseert ook in 2009 een studiereis naar Amerika!
Startpagina
vrijdag 6 november 2009
8.10 Vrijdagmorgen, eerste sessie: What students say about technology: results from the ECAR Student Study

De resultaten van een groot onderzoek worden gepresenteerd. Interessant om deze presentatie nog eens op te zoeken. Je ziet namelijk ook een groot verschil tussen universiteiten en community-colleges. Studenten van community-colleges (2 jarige en lagere opleidingen) doen veel en veel minder met laptops en handhelds. Dat verbaast ons natuurlijk niets, maar is wel interessant!

Eigendom van laptops is de laatste vijf jaar enorm toegenomen. 80% van de studenten heeft een laptop er zijn er nog maar een paar die een desktop hebben. Wat men met de computer doet verandert ook: steeds meer social networking (facebook, facebook, facebook). Je ziet ook dat sms-en populairder wordt dan msn-en (text-messaging vs instant messenging).

Hoeveel IT wil je terugzien in de les? (geen - beperkt - gemiddeld - intensief - exclusief)
Hier zie je een prachtige bell-curve ontstaan: bijna 60% wil een gemiddeld gebruik van IT in de les, maar ja: wat wordt ervaren als gemiddeld?

Gebruiken docenten IT in de lessen?  Bijna alle docenten doen dat...baby_telefoon (is dat alleen hier?)

Laat je een vak vallen als de leermiddelen NIET on line staan? Een derde van de studenten zou dat doen.

Undergraduates and handheld technology:  Studenten zijn opgegroeid met mobiele telefoons. (Een schattige foto van een baby met een telefoon) Maar wat wordt er in de klas meegedaan? In de les vinden docenten dat je een telefoon niet goed kunt gebruiken. (en dan gaat het ook over telefoons met internet-toegang) Docenten willen graag dat de telefoon uitgaat onder de les, de jongere studenten vinden niet dat een docent dat mag verlangen, ook omdat de telefoon voor calamiteiten wordt gebruikt door de school (een sms-je als er bijvoorbeeld brand is)

Internetgebruik op je telefoon: De helft van de studenten die internet op hun telefoon hebben, gebruiken dat wekelijks of vaker. De prijs van dataverkeer is de belanrijkste reden om het niet te gebruiken. De verwachting is toch dat het gebruik van internet op de telefoon toe zal nemen. Ook verwacht men dat een verschuiving plaats zal vinden van gebruik van bepaalde funcitonaliteiten van laptop naar mobiele telefoon. Studenten zien het liefst dat de school email beschikbaar stelt voor de mobiele telefoon.

Van uw vroege verslaggeefster Maaike :).

Een reactie posten

<< Startpagina